Expedities

Reizen in de meest desolate gebieden

Intens avontuur in de wildernis

Tijdens onze expedities dringen we diep door in de Arctische wildernis van winters Lapland en zomers Groenland. Te voet, op cross-country ski's, per boot of vanuit exclusieve base camps: onze gidsen loodsen je op deze groepsreizen door de ruwe schoonheid van het hoge Noorden.

Unieke trajecten

Door de mooiste natuurgebieden van Europa en Groenland, zonder compromissen. XTN teert op unieke terreinkennis en garandeert de meest verbluffende reisroutes in gebieden zonder toerisme. Ons aanbod expedities varieert jaarlijks.

Totale autonomie

Er wordt bewust gekozen voor langere reizen, met een maximaal aantal dagen in totale autonomie om zo diep mogelijk door te dringen in een bepaald gebied. Al onze expedities zijn 8 tot 15 dagen lang, waarbij de reisdagen en het lokaal transport (per sneeuwscooter, superjeep, minibus, boot, …) steeds in balans zijn met het totaal aantal reis dagen. Vanzelfsprekend is de kans op noorderlicht extreem groot bij dergelijke reisduur.

Begeleiding door professionele gidsen

Ons gidsenteam staat voor technische kennis, ervaring en een enorme passie voor het Hoge Noorden, die ze ook héél graag delen met de deelnemers.

Gegarandeerde afreizen en zéér kleine groepen

Per reis nemen we maximaal vijf tot tien deelnemers mee, afhankelijk van het terrein, seizoen, de logistiek en het type overnachtingen (wildernishutten, tenten, vast logies)

Club XTN expeditions

Onze expedities hebben een trouw cliënteel - deze reizen zijn immers extreem verslavend:-) - dat aan onze groepen een gezonde portie 'ervaring & veiligheid' toevoegt. We geven graag 5% korting vanaf je 2de reis (Club XTN expeditions). We streven naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding in Europa.

Meer informatie ?

Regelmatig organiseren we infoavonden over onze expedities waar je een duidelijk beeld krijgt van de kleine verschillen. Informeer tijdig, veel reizen zijn immers zeer vroeg volzet.

Het aanbod pulka-expeditie 2020 wordt voorgesteld op een speciale infoavond op dinsdag 14 mei 2019.


Hoe boeken?

"Anciens" van de club XTN expedities krijgen 1 week exclusief de tijd om in te schrijven, pas nadien aanvaarden we de inschrijvingen van iedereen.

Vragen? We helpen je graag verder. Bel +32 9 398 28 78 of stuur een berichtje.

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden | Privacy