IJsland

IJsland noorderlicht reizen in groep en individueel - van half september tot mei

De meest actuele prijzen en info kan je vinden via de website www.nordic.be
Klik hier voor het Nordic winter aanbod.


Ontdek alles over de fusie hier.

Sfeerkaart 2

IJsland noorderlicht reizen

Prachtige kleuren in het najaar, sneeuw tijdens de wintermaanden en goede kansen op het magische noorderlicht toveren IJsland van september tot april om in een magische reisbestemming.

Met kleurrijke herfsttinten, onder een laagje sneeuw of met de hele flora in bloei: het zuidwesten van IJsland blijft het jaarrond boeiend. De natuur is hier de hoofdattractie. Achter elke hoek of bocht schuilt wel wat moois. Wil je het landschap nog intenser ervaren, dan kan je er actief op uittrekken: wandelen naar een afgelegen warmwaterbron, een gletsjer bedwingen op stoere stijgijzers, de bergen in rijden aan het stuur van een sneeuwscooter… Laat ons weten wat jij graag doet, en we filteren de beste mogelijkheden uit het eindeloze IJsland aanbod.

Xplore the North biedt 3 verschillende reisformules aan.

Groepsreizen naar IJsland

Een unieke en gevarieerde rondreis in kleine groep met superjeeps doorheen het desolate binnenland, langs vulkanen, warmwaterbronnen en tot het magistrale ijsbergenmeer van Jokulsárlón.

Noorderlicht en REYKJAVIK

Liever een vast verblijf? Kies voor 1 van onze Reykjavik winter breaks. Vanuit een comfortabel verblijf in Reykjavik onderneem je excursies per bus of per superjeep naar dé hoogtepunten van winters IJsland: de Golden Circle, de Blue Lagoon, de watervallen aan de zuidkust,... en natuurlijk een Noorderlicht boottocht! Tijdens de best of winter ga je op een 2-daagse excursie langs de zuidkust helemaal tot een van dé hoogtepunten: het ijsbergenmeer Jokulsárlón.

Reykjavik leeft! In de meest noordelijke hoofdstad ter wereld borrelt creativiteit. Overdag is het aangenaam rondstruinen tussen hippe designwinkeltjes en warme koffiehuisjes. De vele fusion restaurants tillen de Nordic kitchen naar een hoger niveau. Elke avond kan je wel ergens terecht voor live muziek in één van de vele gezellige pubs. Aan de randen vervaagt de stad en maakt deze plaats voor de ruige natuur. Elke vorm van bebouwing moet wijken voor een grillige mix van gletsjers, watervallen en vulkanen. Voor je het weet sta je op enkele meters van een spuitende geysir of kan je dobberen in een natuurlijke warmwaterbron. Wat een contrast een dagje uit kan bieden!

4x4 individuele rondreizen op IJsland

Kies voor de volledige vrijheid tijdens een individuele 4x4 selfdrive. Voorzien van het Xplore the North routeboek maak je een 4x4 selfdrive op je eigen ritme door de woeste IJslandse natuur.

Onderweg proef je optioneel van spannende excursies: sneeuwscooters, gletsjers of vulkaantochten. Overnachten doe je in charmante bed & breakfasts of comfortabele luxehotels, vaak ideaal gelegen voor noorderlicht spotting.

Je hebt dus veel vrijheid, wat als koppel een aangename formule is. Je kan de route personaliseren, optionele activiteiten bijboeken, tijd maken om te wandelen,…

Met het rondrijden van de ene bezienswaardigheid naar de andere en de stops voor foto’s en rondwandelen op elke plaats, kan je op een rustig tempo de hele reisroute afleggen.

Het heet geen toeval dat Jules Verne’s reis naar het midden van de aarde startte in IJsland. Dit fascinerende eiland van vuur en ijs ontstond door de botsing van de Amerikaanse en Europese aardplaat. Hier krijgt de natuur vrij spel en kan je getuige zijn van een buitenaards landschap. Vulkanen, geysirs en aurora’s, het zijn sterke natuurkrachten die hier het toneel bepalen. Het is hier dat Tolkien zijn inspiratie haalde. Het is hier waar Game of Thrones opgenomen werd. Het is hier waar talloze fantasy blockbusters naartoe trekken voor spectaculaire filmlocaties. Hier waan je je middenin je eigen avonturenfilm.

Inspiredbyiceland

Vragen? We helpen je graag verder. Bel +32 9 398 28 78 of stuur een berichtje.

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden