Brent D'Hooge

Brent D’Hooge, buitenbeentje & bezieler van Xplore the North

Ad interim de hoogte in … 

Brent D’Hooge is een buitenbeentje, in alle betekenissen van het woord. Reeds als twaalfjarige stippelde hij meerdaagse trekkings uit voor zijn ouders met wie hij de passie voor de bergen deelde. Hij leerde klimmen vanaf zijn dertiende, volgde cursussen en stages tot alpinist, reisbegeleider en expeditiegids. Zodra hij meerderjarig was maakte hij lange reizen door o.a. Zuid-Amerika. Tussendoor studeerde hij voor handelsingenieur aan de Solvay Business School. Een uitgestippelde carrière was echter niks voor hem. 

“Ik heb geprobeerd om voor serieuze jobs te solliciteren, maar heb nooit een contract aanvaard. Ik wou vooral veel reizen. In de plaats daarvan koos ik tussen 2003 en 2008, zeer atypisch, voor een 50-tal interimjobs. Zo werd ik uiteindelijk producer van jongerenreizen. Ik wist het meteen, reizen producen da’s is mijn ding.”

Noorderlichtavonturier en ontembare wildernisfan 

En of het zijn ding is. In die periode kwam Brent voor het eerst in Lapland terecht en als gepassioneerd verkenner, avonturier en fervent natuurliefhebber zag hij meteen het potentieel van deze weidse witte vlaktes voor niet-commercieel toerisme. Brent creëerde het Xplore the North-reisaanbod vanuit zijn eigen ontembare liefde voor het noorderlicht.

“Geen winter gaat voorbij zonder dat we met het voltallige Xplore the North-team tot ver boven de poolcirkel vliegen. We lopen er onze neus achterna om het Hoge Noorden verder te exploreren. Xplore the North is sterk natuur- en klantgericht. We bieden dan ook met zorg, het puurste en meest ongerepte stukje van Lapland aan. Zonder compromissen! De specialiteit van het huis? Het legendarische ‘into the wild’ aanbod in authentieke ‘wildernis lodges’ in het nog héél ongerepte Zweeds Lapland.”

Reisbeleving, een métier 

“In Lapland leerde ik Johan kennen, een Zweed opgegroeid in een piepkleine gemeenschap in Zweeds Lapland. Hij leerde de trekkersstiel in Alaska en keerde samen met zijn 40 Alaskan husky’s terug naar zijn geboortedorp. Er was meteen een klik. We besloten samen pure laplandreizen aan te bieden.

Geen loze beloften, Xplore the North biedt je de beste kansen op noorderlicht, middenin de Aurora zone. Je geniet van de kennis en de hartelijkheid van de lokale gidsen. Daag ons uit, je kan rekenen op maatwerk, een ‘out of the box’ avontuur of een comfortreis volgens je eigen persoonlijkheid. Ervaar de warme no-nonsense aanpak van Xplore the North in de toplocaties in Lapland. Ver weg van de massa en het sterk gecommercialiseerde laplandaanbod beleef je hier authentieke activiteiten in kleine groepen, maximum 6 tot 12 personen. Het voltallige Xplore the North-team laat geen reisdetail ongemoeid. Geniet ervan!”

De lat(ten) hoog 

Brent is als zaakvoerder & bezieler van Xplore the North nauw betrokken bij zowat alles, de planning, …, de finetuning van het puurste reisaanbod in het Hoge Noorden. Een van zijn grote passies is het gidsen van expedities. Hij bindt dus regelmatig de latten en een pulka slee aan om avonturiers te begeleiden over eindeloze witte vlaktes.

Gezelligheid en remoteness, dat bieden we aan. De grote luxe van Lapland is dat je op plaatsen komt waar je anders niet komt. Het Xplore the North-motto is niet voor niks, ‘Come as a guest, stay as a friend’”.

Actie met een glaasje wijn 

In de zomer vind je Brent steevast terug in de zuiderse bergen: Pyreneeën, Corsica of Italiaanse Alpen of in het Hoge Noorden uiteraard. Nogal wiedes, Brent houdt van actie, maar net als zijn collega Johan in Zweden is Brent een echte ‘family man’. Samen met zijn echtgenote Evelyne en drie dochters, Anna, Manon en Clara geniet hij van zijn passies: samen gezellig eten, Italiaanse wijnen en (noorderlicht) fotografie.

Buitenbeentje Brent houdt van avontuur en stevige uitdagingen. Dus daag hem uit met je reisaanvraag en verwacht meer. 

Xplore the North is een zelfstandige touroperator
Reisverzekeringen | Onze reisvoorwaarden | Betalingsvoorwaarden | Privacy